zondag 8 december 2013

Tot 10 tellen







Facebook Dr Farrah Gray




Maak nooit een beslissing of keuze uit emotie, welke omvang of context deze beslissing ook heeft. 9 van de 10 keer zal het een foute of onhandige beslissing zijn. Emoties zijn geweldig, maar kunnen je ook voor de gek houden als je niet scherp bent, jij bent immers niet je emoties. Tenzij jij in staat bent om op dat moment, in the heat of the moment, te resoneren vanuit je hart, dus contact kan maken met je hart(bewustzijn). Als je dat waarlijk kan zou je op dat moment wel, mits gewenst, een beslissing kunnen maken. Maar lang niet iedereen kan dit, dit moet je leren.
Dus als je een belangrijke beslissing of keuze moet maken voel dan goed bij jezelf in welke energie je zit. Merk je dat je in emotie zit, en dus niet jezelf bent, neem dan afstand van de situatie en probeer het even los te laten op dat moment. Maak een goeie wandeling of mediteer en kom er later op terug. Je keuze zal sterker en gegronder aanvoelen.
afbeelding


Vaak hebben we emoties die niet prettig zijn en reageren we snel zonder dit eerst te onderzoeken. We missen dan een kans om iets te leren over ons zelf en te ontwikkelen maar maken vaak een strijd waardoor de situatie negatief uitpakt.

Die emoties zijn er zoiezo, die gaan niet weg en die mag je ook gewoon ervaren en voelen wat ze bij je doen. Niks mis mee! De kunst is om ze te observeren, dus ze te laten zijn voor wat ze zijn(geen oordeel), meer niet. Ook dan kan je er nog steeds evenveel van genieten als je dat wilt, maar dan van een perfect afstandje.

KEEP CALM AND ANALYSE!




Mijn persoonlijke blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten